МАШИНИ ЗА ПАЛЕТИЗИРАЊЕ

Машините за палетизирање се дизајнирани за пакување на разни производи на палети со машинска стреч фолија. Стреч фолијата обезбедува фиксирање на производите на палетата, а исто така ги штити и од надворешно оштетување и контаминација (прашина, влага, UV заштита и др.).

Овој метод на пакување се смета како најбезбеден, најчист, најлесен и најефтин.

Зошто машина за палетизирање ?

  • Повисок квалитет на пакување
  • Пониски трошоци за материјали за пакување (заштеда на фолија)
  • Заштеда на трошоци за работна сила
  • Поголема брзина на пакување на производи
  • Можност за пакување атипични (особено многу високи) палети
  • Повторливост (т.е. пакување на палети на ист начин, со исти параметри)
Avtomatska masina za pakuvanje paleti so strec folija

Основен модел за автоматско обмотување на палети со машинска стреч фолија.

Masina za pakuvanje paleti so strec folija FP10T-ULTRA

Автоматски начин на обмотување на палети со машинска стреч фолија за манипулација со рачен вилушкар. 

Автоматско обмотување на палети со машинска стреч фолија со пневматска шепа за стабилизација на лесни палети.
Погледнете ВИДЕО.

Автоматско обмотување на палети со машинска стреч фолија без ограничување на тежина на палета.

Robot za pakuvanje paleti so strec folija

Робот за обмотување на палети со машинска стреч фолија. 
Неограничена тежина и габарити на палета.

Avtomatska masina za pakuvanje paleti so strec folija

FP-330 / FP-480

Автоматски машини наменети за линиско пакување на палети со машинска стреч фолија.

Avtomatska masina za pakuvanje paleti so strec folija

FP460-470

Автоматски машини наменети за линиско пакување на палети со машинска стреч фолија.

Механичка регулација на растегнување.

Пневматски уред (шепа) за стабилизација на лесни палети.

Механичка регулација преку гумиран ролер.

Опција за манипулирање со рачен вилушкар.

Регулација на затегнување со електромагнетна кочница контролирана преку контролен панел.

Уред за мерење на товар и принтање на етикети.

Моторизирано растегнување за растегливост од 200%. (1m = 3m)

Рампа за лесен пристап со рачен вилушкар.

БОПАК ДОО

Кузман Јосифовски Питу 24/13 
Скопје, Македонија
Тел.  ++389 (0)2 2464403
          ++389 (0)2 2464052
          ++389 (0)2 2463011
Моб. ++389 (0)71 369808
Email: bopak@bopak.com.mk

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник – Петок
08.00 – 16.00 
Сабота
09.00 – 14.00

Copyright © 2021 БОПАК | Сите права се задржани

mk_MKMacedonian

Технички карактеристки за стандарден модел FP10 - ULTRA:
Дијаметар на платформа: 1500mm
Брзина на ротација: 7-15 круга/мин
Максимална тежина на палета: 2000kg
Максимална димензија на палета: 1200 х 1000 х 2200h
Машината може да има повеќе вонстандардни карактеристики.
За подетални информации контактирајте не.

Технички карактеристки за стандарден модел FP10T - ULTRA:
Дијаметар на платформа: 1500mm
Брзина на ротација: 7-15 круга/мин
Максимална тежина на палета: 1000kg
Максимална димензија на палета: 1200 х 1000 х 2200h
Машината може да има повеќе вонстандардни карактеристики.
За подетални информации контактирајте не.

Технички карактеристки за стандарден модел FP30-S:
Дијаметар на платформа: 1500mm
Брзина на ротација: 7-15 круга/мин
Максимална тежина на палета: 2000kg
Максимална димензија на палета: 1200 х 1000 х 2200h
Машината има 4 различни програми за работа (2 програми за стандардно обмотување и 2 програми за работа со пневматска шепа)

Машината може да има повеќе вонстандардни карактеристики.
За подетални информации контактирајте не.

Технички карактеристки за FP65:
Тежина на палета: нема ограничување
Димензии на палета: 1200 х 1200 х 2200h
Брзина на ротација на рам: 7-15 круга/мин

Технички карактеристки за модел FP-EASY:
Тежина на палета: нема ограничување
Димензии на палета: нема ограничување
Висина на палета: 2150 - 2300mm